Det mesta du behöver

Hörnefors erbjuder det mesta du behöver. Här finns till exempel dagligvarubutiker, restauranger, förskolor och skolor, simhall, utomhusbassänger, havsbad, bibliotek, äldreboende, apotek, hälsocentral och familjecentral.

I Hörnefors trivs barnfamiljerna. Här är det lugnt och tryggt vilket borgar för en fin uppväxtmiljö. Skolbarnen kan cykla själva till skolan på de fina cykelvägarna och efter skolan kan de leka på någon av de många lekplatserna.
skola4

Hörnefors Centralskola ligger vackert placerad vid skogen och nära havet i centrala Hörnefors. Här pågår alltid ett aktivt pedagogiskt arbete genom ett medvetet ledarskap, engagemang och samarbete mellan personal, elever och föräldrar. Skolan har en inriktning med fokus på trygghet och lärande. Titta gärna in på skolans egen hemsida. I Hörnefors finns också en av Umeå kommuns mest besökta ungdomsgårdar och ett aktivt förenings- och sportliv.

Aktuell information om Hörnefors hittar du alltid på Umeå kommuns webbplats.

På denna webbplats hittar Du information om hur det är att bo i Hörnefors, som ligger i Västerbotten vid kusten, cirka 3 mil söder om Umeå.